Skip to content

Restitutieregeling recyclingbijdrage

In incidentele gevallen kan het voorkomen dat er twee keer een recyclingbijdrage over een auto is afgedragen onder de huidige Algemeen verbindend verklaring. Dit is mogelijk als een auto in Nederland is geleverd, daarna is geëxporteerd en weer naar Nederland is geïmporteerd.

Bent u de eigenaar van een auto waarvoor dit geldt? Dan heeft u mogelijk recht op restitutie van de recyclingbijdrage die is betaald bij re-import van uw auto.

U kunt hier in enkele minuten online een aanvraag indienen voor restitutie. Houdt u het kentekenbewijs (de kentekencard) en het betalingsbewijs van de recyclingbijdrage bij de hand.

Restitutie recyclingbijdrage – de voorwaarden

  • Restitutie is uitsluitend mogelijk voor auto’s waarover tweemaal een recyclingbijdrage is betaald. Dit zijn de voertuigen die vallen onder de huidige Algemeen Verbindend Verklaring voor de recyclingbijdrage op auto’s.
  • Een aanvraag voor restitutie moet uiterlijk binnen zes maanden na de datum tenaamstelling worden ingediend.
  • Een aanvraag voor restitutie kan uitsluitend worden ingediend via https://wemakenerietsmooisvan.nl/restitutie/

Nadat een aanvraag is toegekend wordt het teveel betaalde bedrag binnen een maand teruggestort.

Aanvraagformulier restitutie recyclingbijdrage

De recyclingbijdrage op importauto’s is van kracht sinds 1 mei 2021. U komt dan mogelijk in aanmerking voor teruggave. Vul onderstaand formulier in en we nemen uw aanvraag in behandeling.